Kokosbollar ett smarrigt tilltugg

Kokosbollar är en klassisk svensk efterrätt som består av en mjuk kokosfällning omgiven av en marängbotten och täckt med choklad. De är en uppskattad dessert på fikabordet och finns ofta att köpa i matbutiker och på tårtaffärer.

kokosbollar

Recept på kokosbollar

Receptet på kokosbollar varierar lite beroende på vilken variant man tillagar, men grunden är oftast densamma. Marängbotten tillverkas genom att vispa äggvitor till hårt skum och rör sedan i sockersirap och vaniljsocker. Därefter blandas kokosflingor i marängsmeten och formas till bollar. Efter att ha stelnat i kylskåpet ställs kokosbollarna i ugnen tills de får en gyllenbrun färg. När kokosbollarna svalnat täcks de med smält choklad.

Kokosbollar går bra att äta som de är, men de kan också serveras med till exempel vispad grädde eller glass. De håller länge och går bra att frysa in, så det är en bra dessert att ha hemma att ta fram när man får gäster eller när man vill unna sig själv något extra gott.

När det gäller casino och kokosbollar finns det ett antal olika samband man kan dra. Till exempel kan man välja att servera kokosbollar på ett casinotema-party som en del av den uppfriskande förtäringen. Ett annat alternativ är att tävla i en kokosbollstävling, där vinnaren får en resa till ett casino som pris. Eller så kan man försöka få en kokosboll-inspirerad slotmaskin utvecklad och installera den på ett casino, för att dra till sig kokosbollsfantaster som spelare. Oavsett vad man väljer, så är kokosbollar alltid ett uppskattat inslag på nöjesfronten.